İçeriğe geç

Dural Yapı Ne Demek

Dural nedir tıpta?

Dural venöz sinüsler (dural sinüs, venöz sinüsler, kranial sinüsler olarak da bilinir) dura zarının dış (endosteal) ve iç (engeal) tabakaları arasında yer alan beynin venöz dolaşım sistemleridir.

Statik yapı ne demek felsefe?

Ana Sayfa » Felsefe Sözlüğü » Dural (statik) nedir, ne anlama gelir? Değişmeden aynı durumda kalmak. Alman düşünür Hegel bu terimi sabit denge olarak tanımlamıştır. Evrende mutlak istikrar ve değişmeden kalmak mümkün değildir.

Kompleks ne demek?

Karmaşık veya birden fazla parçadan oluşan ve bu parçaların birbirine bağlı ve ilişkili olduğu bir bütündür.

Dural kesesi nedir?

Thekal kesesi veya dural kese, omuriliği ve cauda equina’yı çevreleyen dura mater’in zarlı örtüsüdür (theca) veya tüpüdür. Thekal kesesi, omuriliğe besin ve kaldırma kuvveti sağlayan serebrospinal sıvı içerir. Thekal kesesi veya dural kese, omuriliği ve cauda equina’yı çevreleyen dura mater’in zarlı örtüsüdür (theca) veya tüpüdür. Thekal kesesi, omuriliğe besin ve kaldırma kuvveti sağlayan serebrospinal sıvı içerir.

Dural damar nedir?

Dural arteriovenöz fistüller (DAVF’ler), beyin veya omuriliğin sert astarında bir atardamar ile bir toplardamar arasındaki anormal bağlantılardır. Arteriovenöz fistüller adı verilen anormal geçitler, beyin, omurilik veya vücudumuzun diğer kısımlarındaki atardamarlar ve toplardamarlar arasında oluşabilir.

Statik yapı ne demek?

Denge, sistem içindeki kuvvetlerin sıfır olduğu zamandır. Kuvvetler ve ürettikleri momentler sıfır olduğunda, sistemin statik olduğunu söyleyebiliriz.

Dural tarih nedir?

Statik tarih, kümülatif tarih Yaşlılar gençlik yıllarını kümülatif bir tarih olarak kabul ederken, yaşlılıktaki tarihi statik olarak görüyorlar.

Statik tanım ne demek?

Durağan anlamına gelen statik, statik dengede kalan sistemlerle ilgilenen fizik dalıdır. Bir nesnenin parçaları birbirine göre hareket etmediğinde, nesnenin statik dengede olduğu söylenir.

Kaprisli ne demek?

sıf. Kaprisli, mantıksız arzuları olan ve bunları yerine getirmeye çalışan kimse: Zaman zaman kırıcı, tatsız ve hatta aşağılayıcı gevezeliklerde bulunan, ev halkı arasında pek sevilmeyen, fakat terzilikteki harika yeteneği nedeniyle hanımlar tarafından takdir edilen kaprisli kadın (Sâmiha Ayverdi).

Avangart ne demek TDK?

Avant-garde (Fransızca: avant-garde) Fransız askeri terimi “avant-garde”dan gelir. Hem Fransızcada hem de diğer dillerde, kültür, sanat ve politikayla ilgili “yenilikçi” insanları veya “deneysel” çalışmaları ifade eder.

İnsanlarda kompleks nedir?

Türkçe’de karmaşa anlamına gelen kompleks, bilinçaltında var olan ve karar alma kapasitesini ve sağduyuyu etkileyebilen ve baskılayabilen ve psikolojik dengesizliklere neden olabilen karmaşıklıkların bütünüdür. Kompleks teriminin ilk olarak Jung tarafından kullanıldığı düşünülmektedir.

Tekal sak nedir?

Omurilik L1 omurlar arası disk seviyesine kadar tek parçadan oluşur ve bu seviyeden sonra aşağı doğru dallanarak bir keseye dönüşür. Bu keseye “Tekal Sak” adı verilir.

Dural sak basısı ne demek?

Bel bölgesindeki kaslar uzun süre aynı pozisyonda tutulduğunda kas gerginliği artar ve bir tür kas spazmı oluşur. Sonuç olarak omurganın bu bölgesindeki eğrilik yavaş yavaş kaybolmaya başlar (eğrilikte azalma).

Bulging nedir?

Çıkıntı, çıkıntının daha hafif bir biçimidir ve diskin omur kenarlarından yaygın şekilde çıkıntı yapması anlamına gelir. Bazen bu dejenerasyona uğramış disk posterior lojitidinal ligamenti deler ve ekstrüde disk adı verilen kanala doğru uzanır.

Dura ne demek?

Beyin ve omuriliği saran zar yapısının en güçlü ve koruyucu tabakası, dura adı verilen en dıştaki tabakadır.

Dural sinüsler nelerdir?

İnsan anatomisinde, dural venöz sinüs, beynin en dış tabakası olan dura mater katmanları arasında uzanan ve oksijensiz kanı toplama işlevi gören karmaşık, dallanmış bir sinüs ağının kanallarından biridir. Damarların aksine, bu sinüslerin kas tabakası yoktur. İnsan anatomisinde, dural venöz sinüs, beynin en dış tabakası olan dura mater katmanları arasında uzanan ve oksijensiz kanı toplama işlevi gören karmaşık, dallanmış bir sinüs ağının kanallarından biridir. Damarların aksine, bu sinüslerin kas tabakası yoktur.

Dura yırtılırsa ne olur?

Kafatasının tabanındaki kırıklar, kranial sinirlerin çıkıntısı ve oradaki aşırı damar yapısı nedeniyle önemlidir. Kırıklar sinüslere ulaşırsa ve dura mater yırtılırsa, beyin omurilik sıvısı (BOS) sinüslerden burun veya kulak yoluyla sızabilir.

Dural tail bulgusu nedir?

Dural kuyruk işareti (ayrıca “dural kalınlaşması”, “parlama işareti” veya “meningeal işaret” olarak da bilinir), beynin manyetik rezonans görüntüleme (MRI) çalışmalarında görülen radyolojik bir bulgudur ve beyin tümörü gibi bir kitle lezyonunun hemen bitişiğindeki dura mater’in kalınlaşmasını ifade eder. Dural kuyruk işareti (ayrıca “dural kalınlaşması”, “parlama işareti” veya “meningeal işaret” olarak da bilinir), beynin manyetik rezonans görüntüleme (MRI) çalışmalarında görülen radyolojik bir bulgudur ve beyin tümörü gibi bir kitle lezyonunun hemen bitişiğindeki dura mater’in kalınlaşmasını ifade eder. Bir bulgudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kuzeyşehir Escort