Küllenme hastalığı nasıl geçer?
Sistemik fungisitler küllemeyle mücadele için iyi bir seçenektir. Bayfidan ve Calixin bunlardan bazılarıdır. Ayrıca temas etkili ilaçlardan da faydalanabilirsiniz. Bunlar genellikle külleme tedavisinde önemli rol oynayan kükürt içeren ilaçlardır.
En iyi külleme ilacı hangisi?
Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.
Bağ külleme ilacı ne zaman atılır?
Bağda küf ve külleme ilaçlama uygulamaları yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Kurşun küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.
Bitkilerde külleme hastalığı neden olur?
Toz halinde küfün patojeni, düşen yapraklarda ve hastalıklı bitki kalıntılarında kışlayan bir mantardır. Hastalık ilkbaharda gelişmekte olan yapraklarda, gövdelerde ve sürgünlerde kendini gösterir. Hastalık rüzgarla bulaşır ve bitkiden bitkiye yayılır.
Üzümde küllemeye ne iyi gelir?
Bağlarda külleme hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoxystrobin, proquinazid, kresoxim-methyl, metrafenone ve dinocap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemi sırasında pestisitin asmanın tüm yeşil kısımlarına nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Kabakta küllemeye ne iyi gelir?
Hastalığa dayanıklı çeşitler tercih edilmelidir. Hastalık hasar eşiğini aşarsa, son çare olarak 200 g/l tebuconazole + 120 g/l azoxystrobin (100 ml/100 l su) etken madde içeren bir ilaç kullanılabilir. Bu, külleme hastalığının en tipik belirtisidir.
Bağda külleme hastalığı nedir?
Bağda külleme (Cenk): Asmanın yapraklarına, çiçeklerine, sürgünlerine ve tanelerine zarar verir. Hastalıkla enfekte olan yaprak ve tanelerin normal parlaklığını kaybettiği, kül serpilmiş gibi göründüğü ve tanelerin zamanla patladığı görülür. Kamışların hastalanmasına ve önemli miktarda ürün kaybına neden olur.
Asma üzüme kükürt ne zaman atılır?
Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.
Bağ ilaçlaması ne zaman yapılır?
Örneğin, üzüm bağlarında ilaçlama yapılırken asmaların çiçek açmasından önce, çiçek açtıktan sonra ve taneler tatlandığında pestisitler uygulanır. Ayrıca bu ilaçlamalarda kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanana kadar her on beş günde bir ilaçlama yapılır.
Külleme hastalığına kükürt iyi gelir mi?
Bitki koruma ürünü seçilirken, külleme hastalığının baskılanması ve fındık tarlalarında önemli bir zararlı olan fındık kozalağı akarının verdiği zararın önlenmesi amacıyla 1. ve 2. ilaçlamanın etkin maddeli kükürt 800 gr/l ile yapılması tercih edilmelidir.
Bağlarda KURŞUNİ KÜF ilacı ne zaman atılır?
Bağlarda kurşuni küf hastalığına karşı: Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde: 1. Uygulama: Tane olgunlaşmasının başlangıcında, 2. ve sonraki uygulamalar: Ürünün etki süresi dikkate alınarak (10-15 günlük aralıklarla) yapılmalıdır.
Üzüm bağlarında bordo bulamacı ne zaman atılır?
Birçok meyve ve bağ hastalığına karşı koruyucu etkisi olan Bordeaux bulamacı yapmanın zamanı geldi. Bordeaux bulamacı eklemek için en iyi zaman: Bunlar, ilkbaharda budamadan hemen sonraki, odak noktasının meyve ağaçları olduğu günlerdir.
Külleme için hangi ilaç kullanılır?
Bitkinin adını bulun PORTED) %80 kükürt11 satır daha
Külleme ne zaman olur?
Genellikle külleme hastalığının ilk belirtileri bitkide görüldüğünde uygulanır. Bu dönem bitki gelişiminin erken evreleri olabilir. Özellikle hava koşulları hastalığın gelişimi için uygunsa önceden ilaçlama yapılabilir.
Activus ilaç ne işe yarar?
Activus® bitkilerinizi külleme, beyaz çürüme, erken yanıklık ve soğan pasına karşı korur. Activus® bitki mantar hastalıklarıyla güvenilir bir şekilde mücadele etmek isteyen sebze yetiştiricilerine hem güç hem de esneklik sunar ve hızlı ve uzun vadeli hastalık kontrolü sağlar.
Çiçeklerde küllenmeye ne iyi gelir?
Bitkilerinizde yaprak ve gövdelerde kümeler halinde tozlu lekeler görüyorsanız, bitkileriniz külleme hastalığına yakalanmış demektir. Tedavi yöntemi: Hastalık nemli ortamlarda gelişen mantarlardan kaynaklandığı için, yetkili bir satıcıdan satın alabileceğiniz bir mantar ilacı ile bitkinizi ilaçlayın.
Hastalanan güle ne yapılır?
Hastalıklı dallar daha sonra ölür. Hastalıkla mücadele: Hastalığın bir sonraki yıla geçmesini önlemek için hastalıklı yapraklar, gövdeler ve çiçekler yok edilmelidir. Seralarda aşırı nemden kaçınılmalı ve iyi havalandırma ile nem azaltılmalıdır.
Topraktaki mantar hastalığı nasıl geçer?
Çözüm: Hastalık ortaya çıktığında uygun bir fungisit ile tedavi edilmelidir. Etkisi geçene kadar her 3 ila 10 günde bir uygulama yapılmalıdır. Ciddi şekilde etkilenen çimler iyileşmeyebilir. Yeniden dikim yapılmalıdır.
Fındıkta külleme ilacı ne zaman atılır?
Hastalık bahçede ilk kez ortaya çıkıyorsa, belirtileri fark ettiğiniz anda ilaçlamaya başlanmalıdır. Hastalık daha önce ortaya çıktıysa, ilk ilaçlama yapraklar normal boyutuna ulaştığında ve sürgünler 25-30 cm boyuna geldiğinde, yani ekim dönemi olan nisan ayının sonunda yapılmalıdır.