Sempozyum nedir, öğretim ilke ve yöntemleri nelerdir?
Bir sempozyum/bilgi festivali, bilimsel, sanatsal ve entelektüel öneme sahip bir konunun farklı boyutlarını bir grup öğrenci veya izleyici önünde paylaşmakla ilgilidir. Bir konuyu tartışmayı değil, ilgili araştırma/bilimsel bilgiyi izleyiciyle paylaşmayı amaçlayan bir tartışma tekniğidir.
Sempozyum tartışma tekniği nedir?
Sempozyum; Bilimsel, sanatsal ve düşünsel konularda çeşitli uzmanların önceden hazırladıkları bir dizi konuşmanın dinleyicilere sunulmasıdır.
Sempozyumda kaç konuşmacı olur?
Günümüzde yaygın olan bir kolektif tartışma türüdür. Üniversitelerde, kamu kurumlarında veya özel kuruluşlarda çeşitli konularda sempozyumlar düzenlenir. Bir sempozyumda en az üç, en fazla altı ders verilir. Ancak ders sayısının yüksek olduğu sempozyumlar da vardır.
Sempozyum konuları neler olabilir?
Sempozyum KonularıSEMPOZYUM BAŞLIĞI. DİL/EDEBİYAT/TARİH. -Türk lehçeleri ve edebiyatları- Karşılaştırmalı çalışmalar. … EĞİTİM/KÜLTÜR/SANAT/İLETİŞİM. -Bölgede eğitimde yenilikçi yaklaşımlar ve uygulamalar. … BÖLGESEL SORUNLAR/ULUSLARARASI İLİŞKİLER. -Avrasya’da bölgesel sorunlar ve çözümleri. … İŞ/EKONOMİ … DİĞER.
Sempozyum nedir kısaca açıklaması?
Bir sempozyum veya bilgi şenliği, genellikle kendi alanlarındaki uzmanlar tarafından akademik konuların çeşitli yönlerinin tartışıldığı bir dizi konferanstır. Genellikle bilimsel konular tartışılır ve izleyicilere bilgi sunulur. İlgili konular, başkan ve konuşmacılar sempozyumdan önce belirlenir.
Kollegyum tekniği nasıl uygulanır?
Panel: İki grubun bir konuyu tartışması şeklinde gerçekleşir. Bir grup konunun uzmanlarından, diğer grup ise dinleyicilerden (öğrencilerden) oluşur. Aynı anda iki panelin yürütüldüğü bir tartışma tekniği olarak da düşünülebilir. Seyircilerin de önceden hazırlık yapması gerekir.
Panel ve sempozyum arasındaki fark nedir?
Sempozyum ve kongrelerde konular paneldekinden daha spesifiktir. Panel daha çok toplumsal ve güncel konularla ilgilense de sempozyum ve kongre spesifik soruları inceler ve bilgi kavramını ön plana çıkarır.
Akvaryum tekniği nedir?
Balık kasesi tekniği, öğrencilerin ilgilendiği veya üzerinde anlaşamadığı konuları öğretirken çok etkili bir tartışma tekniğidir. Öğrencilerin tartışma ve grup çalışması becerilerini geliştirmek için kullanılır. Bu teknik, sınıfta uygun bir yere bir daire çizmeyi içerir.
Phillips 66 öğretim tekniği nedir?
Philips 66 yöntemi adını Hillsdale College’dan Donald Philips’ten alır. Yöntemin amacı, konferanslar gibi birçok kişinin katıldığı ortamlarda katılımcıların fikirlerini, görüşlerini ve sorularını toplamak ve organize etmektir [1]. Bunu başarmak için toplantı katılımcıları küçük gruplara ayrılır.
Sempozyumun ilk oturumu nedir?
*Konu, başkan ve konuşmacılar sempozyumdan önce belirlenir. *Konuşmacı sayısı üç ile altı arasında değişir. *Sempozyum başkanı öncelikle dinleyicileri konu hakkında genel olarak bilgilendirir. *Konuşmacılar konuyu kendi uzmanlık alanları açısından tartışırlar.
Sempozyumda soru cevap olur mu?
Sempozyum sunumlarının ardından konuşmacılar birbirlerine konu ile ilgili sorular sorabilecekler.
Sempozyumda dinleyicilere söz hakkı verilir mi?
Kongre sonunda katılımcılar ve ilgililer için bağlayıcı bir karar alınacaktır. Uygunsa izleyicilere konuşma hakkı vermek; Konuşmacılar için rahat bir ortam yaratmak. Başkan izin verirse izleyiciler panel tartışmasının sonunda panelistlere soru sorabilir. Kamuya açık bir duruşmaya benzer.
Sempozyumda dinleyiciler soru sorabilir mi?
Bir tür kamusal tartışma olan sempozyumun sonunda konuşmacılara soru sorma fırsatı vardır. Açık bir oturumda uzmanlar toplumu etkileyen güncel konuları veya kamuoyunun dikkatini çeken güncel bir konuyu tartışırlar.
Sempozyum sunumu nasıl olmalı?
Sunumlarda amaç, materyal ve yöntemden kısaca bahsedildikten sonra bulgular, sonuçlar ve tartışmalar sunumun önemli bir bölümünde belirtilmelidir. Sözlü sunum karmaşık olmamalı ve görsel öğelerle desteklenmelidir. Dersler kongre programına uygun olarak verilecek ve değiştirilmeyecektir.
Panel kaç saat sürer?
Panel Prosedürleri Bu testler bir kişinin genel sağlığını değerlendirmek için tasarlanmıştır ve belirli hastalık veya durumların semptomlarını tespit etmek için yapılır. Bu işlem ortalama birkaç saat sürer ve genellikle sabah yapılır.
Öğretim ilkeleri nelerdir?
Öğretim sürecinde dikkate alınması gereken ilkeler vardır. Bu ilkeler; bireye görelilik ilkesidir, yakından uzağa, bilinenden bilinmeyene, somuttan soyuta, kolaydan zora, yaparak, yaşayarak, canlılıkla, zamanlılıkla, açıklıkla, ekonomiklikle, yerellikle, bütünlükle ve diğer deneyimlerle öğrenmeyi sağlar.
Kongre ve sempozyum arasındaki fark nedir?
Aslında sempozyum ve kongre birbiriyle yakından ilişkilidir. Kongre: Bunlar, sempozyumdan daha üst düzeyde, çoğunlukla bilim insanlarının/uzmanların davet edildiği ve konuların derinlemesine tartışıldığı toplantılar olarak anlaşılmalıdır.
Tartışma yönteminin teknikleri nelerdir?
Tartışma yönteminin sınıf içinde ve dışında uygulanabilen büyük grup tartışması, münazara, panel tartışması, karşı panel, sempozyum, panel tartışması, forum, collegium, vızıltı grupları gibi çeşitli teknikleri vardır.
Öğretim ilke ve yöntemleri ne demek?
Öğretim stratejileri, yöntemleri ve tekniklerinin seçilmesi ve uygulanmasında etkili olan felsefi bir bakış açısıdır. Dersin hedeflerine ulaşılmasını sağlayan çok genel bir çerçevedir. “Öğretim yaklaşımı” olarak da ifade edilebilir.