İçeriğe geç

Teftiş Kurulu Nereye Bağlı

Teftiş Kurulu Başkanlığı hangi bakanlığa bağlıdır?

ILO’nun 81 sayılı Sözleşmesinin 4. maddesinde “İş teftişi, merkezi bir makamın gözetimi altında yapılır” hükmü yer almış olup, bu hükme uygun olarak 1979 yılında “İş Teftiş Tüzüğü” kapsamında “İş Teftiş Kurulu” kurulmuştur.

İş müfettişleri hangi kuruma bağlıdır?

İş müfettişleri, İş Teftiş Kurulu bünyesinde görev yaparlar ve doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına bağlıdırlar.

Müfettişler nereye bağlıdır?

Müfettişler özel sektörde, özellikle özel bankalarda ve büyük şirketlerde çalışırlar. Kamu kurumlarının çalışanları Teftiş Kuruluna bağlıdır.

Mülkiye Müfettişi nereye bağlıdır?

Başmüfettiş, Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan ve yerel yönetimlerin denetimi, soruşturulması ve incelenmesinden sorumlu olan en üst düzey memurdur.

Teftiş kurulu başkanı ne kadar maaş alır?

Teftiş Kurulu Başkanı’nın en düşük ortak maaşı 41 bin 900 TL, en yüksek ortak maaşı ise 85 TL oldu.

Mülkiye müfettişi ne kadar maaş alıyor?

Devlet memuru olarak çalışan müfettişlerin maaşları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabidir. 2023 yılından itibaren müfettiş 72’nin maaşı 40.000 TL olacaktır.

İş teftiş kurulu neyi denetler?

Çalışma hayatı mevzuatı çerçevesinde planlı veya plansız kontrol, teftiş ve soruşturma yapmak ve gerekli tedbirleri almak veya aldırmak. Çalışma Müfettişliği BAKANIN GÖREVİ: Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde işyeri uygulamalarını araştırmak ve izlemek.

Teftiş kurulunun görevleri nelerdir?

İŞ TEFTİŞ BÜROSU (İTK)’nın Görevleri Çalışma hayatı mevzuatı çerçevesinde planlı veya plansız teftiş, inceleme ve soruşturma yapmak.

Müfettişleri kim denetler?

MADDE 5 – (1) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. Müfettişler; Bakan adına teftiş, inceleme, denetim ve soruşturma yaparlar. (2) Müfettişlere, yalnızca Çalışma Bölümü Planına göre yetkili oldukları alanlarda Bakan, Başkan ve Başkan Yardımcıları tarafından talimat verilebilir.

Savcıyı kim denetler?

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Türkiye’deki hakim ve savcıların özlük işlerini yürüten ve bunlara ilişkin itirazları inceleyen idari bir birimdir.

Müfettiş görevden alabilir mi?

(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.

Müfettiş maaşları ne kadar?

Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar 75.200 TL ile 85.000 TL arasında değişiyor. Bir müfettişin en düşük paylaşılan maaşı 66.900 TL iken, en yüksek maaşı 137 TL’dir.

Teftiş Kurulu Başkanlığı kime bağlıdır?

Madde 3 – Teftiş Kurulu, bir Başkan ve yeterli sayıda müfettiş ve müfettiş yardımcısından oluşur. Kurul, doğrudan Başbakana bağlıdır.

Mülkiye teftiş kurulu ne iş yapar?

“Bakanlık Ofisi 27.02.

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı kim?

İçişleri Bakanımız Sayın Ali YERLİKAYA’nın atanmasının ardından bir süre İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği görevini de yürüten Dr. Yavuz Selim AKKOÇ şu anda Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Teftiş kurulu başkanı nasıl atanır?

Atama, en az beş yıl bölge müdürü veya daire başkanı olarak görev yapmış olanlar arasından, Bakanın onayı ve Genel Müdürün teklifi ile yapılır. MADDE 10 – (1) Teftiş Kurulu Başkanı, Genel Müdürlüğün onayı ile kendisine yardımcı olmak üzere yeterli sayıda müfettiş atayabilir.

Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı ne iş yapar?

“Bakanlık Ofisi 27.02.

EGM Teftiş Kurulu Başkanlığı ne iş yapar?

Genel Müdür tarafından kendisine verilen müfettişlik görevleri ile kanun, yönetmelik ve diğer mevzuat hükümleriyle öngörülen teftiş, denetim ve doğrulama görevlerini yerine getirmekten sorumludur.

Bakanlık müfettişleri derse girer mi?

Maarif Müfettişi, belirlenen ders saatinde öğretmenle birlikte sınıfa girer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kuzeyşehir Escort