İçeriğe geç

Yoğurtlu Borani Nedir

Borani içinde ne var?

Urfa usulü Borani servisi de bir törendir. Kuzu eti, pazı sapları ve nohutlar ayrı ayrı pişirilip bir kasede birleştirilir. Güveç gibi servis tabağına yerleştirildikten sonra üzerine küçük kızarmış bulgur köfteleri ve sarımsaklı yoğurt dökülür.

Borani nasıl yapılır?

Borani için doğranmış soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile bir tavada kavurun. Sonra ıspanağı ekleyin ve ıspanak renk değiştirip pişene kadar iyice kavurun. Boraniyi soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yoğurtla karıştırın ve servis tabağına koyun.

Borani hangi yöreye aittir?

Borani, diğer adıyla boraniye, Hatay mutfağına ait yöresel bir yemektir. Soğan boraniyesi, kabak boraniyesi, ıspanak boraniyesi ve bakla boraniyesi gibi çeşitleri vardır.

Borani çorba mı yemek mi?

Ispanak, kabak, bakla gibi sebzelerin yoğurtla birlikte pişirilmesiyle yapılan yemeklere halk arasında “borani” adı veriliyor.

Borani meze mi?

Boran, İran ve Mizrahi mutfağında yoğurtla hazırlanan bir mezedir. Ispanak ve diğer malzemelerle hazırlanan boran, Türkiye’nin farklı bölgelerinde, özellikle Van ve Isparta’da farklı şekillerde hazırlanır. Yalvaç ve Mecitözü civarında iki çeşidi vardır: ıspanaklı ve fasulyeli.

Ispanak borani nedir?

Ispanak Borani Nedir? Ispanak Borani, Borani Esfenaj olarak da bilinir, temel olarak ıspanak ve yoğurttan oluşan geleneksel bir Fars yemeğidir. Yemek genellikle sarımsak, soğan ve çeşitli baharatlar içerir ve bunların hepsi bir araya gelerek zengin ve lezzetli bir sos veya garnitür oluşturur.

Yumurtadan borani nasıl yapılır?

Borana Nasıl Yapılır Yumurtalar tereyağı ile haşlanır. Üzerine yoğurt dökülüp tekrar kaynatılır. Sarımsak eklenir. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine acı kırmızı biberli tereyağı dökülerek servis edilir.

Kabak borani hangi yöreye ait?

Hatay’ın Meşhur Kabak Borani Tarifi | Sahrap Soysal ile Antik Ülkelerin Yemeklerinin Tarihi – YouTube.

Borani nedir patates?

Patates, sarımsaklı yoğurt ve enfes domates sosunun muhteşem uyumu tek bir tabakta buluşuyor ve doğrudan yemekte tüketiliyor! Üstelik hazırlaması da çok kolay! Bu tarif her evde bulunan malzemelerle hazırlanabilir. Patates Borani tarifini en kısa zamanda güzel sofralarınızda sevdiklerinizle paylaşmanızı öneririz.

Borani hangi dilden?

Farsça būrānī بورانی kelimesinden türetilmiş bir kelimedir; “hamur, sebze ve etten yapılan yemek, Farsça güveç” anlamına gelir.

Ispanak boranisinin yanına ne gider?

Ispanak boraniden önce sıcak bir başlangıç ​​istiyorsanız kırmızı mercimek, yeşil mercimek, pirinç ve bulgurdan oluşan Anadolu çorbası tam size göre. Klasik mercimek çorbasından sıkılanlar için bir diğer önerimiz ise yeşil mercimek çorbası.

Havuç borani nasıl yapılır?

Havuçları rendeleyin, bir tavaya zeytinyağı koyun ve rendelenmiş havuçları üstüne koyun. Havuçlar hafifçe yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika kavurun, sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın. Yoğurda sarımsağı rendeleyin, tuz ekleyin ve karıştırın. Soğumuş havuçlarla karıştırın ve bir servis tabağına yerleştirin.

Bal kabağı borani nasıl yapılır?

Yapılışı: Balkabağını küp küp doğrayıp bol suda kaya tuzuyla yumuşayana kadar 20 dakika pişirin. Daha sonra balkabağını bir süzgeçten geçirip iyice karıştırın. … Tereyağını tavada hafifçe yakıp boranilerin üzerine dökün ve servis edin.

Kabak borani yanına ne gider?

Kabak boranisine ne gider diye merak edenler için birkaç servis önerimiz var! Yemeğimizi akşam yemeğinde servis etmek isterseniz, başlangıç ​​olarak mercimek çorbası, ana yemek olarak sote et, garnitür olarak tereyağlı pirinç pilavı ve meze olarak kabak borani, havuç tarator ve haydari’yi seçebilirsiniz.

Borani nedir patates?

Patates, sarımsaklı yoğurt ve enfes domates sosunun muhteşem uyumu tek bir tabakta buluşuyor ve doğrudan yemekte tüketiliyor! Üstelik hazırlaması da çok kolay! Bu tarif her evde bulunan malzemelerle hazırlanabilir. Patates Borani tarifini en kısa zamanda güzel sofralarınızda sevdiklerinizle paylaşmanızı öneririz.

Yumurtadan borani nasıl yapılır?

Borana Nasıl Yapılır Yumurtalar tereyağı ile haşlanır. Üzerine yoğurt dökülüp tekrar kaynatılır. Sarımsak eklenir. Servis tabağına alındıktan sonra üzerine acı kırmızı biberli tereyağı dökülerek servis edilir.

Kabak borani hangi yöreye ait?

Hatay’ın Meşhur Kabak Borani Tarifi | Sahrap Soysal ile Antik Ülkelerin Yemeklerinin Tarihi – YouTube.

Borani yemeği kaç kalori?

Porsiyon başına besin değerleriKalori492,59 % Günlük Değer **Kolesterol1,13 mg0 %Sodyum340,48 mg14 %Toplam karbonhidrat20 g7 %Diyet lifi0.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kuzeyşehir Escort